Welke medische handschoenen moet ik bestellen? Wij leggen het uit!

In het kader van medische verantwoordelijkheid is het belangrijk om de juiste medische handschoenen te dragen in uw praktijk. Zo beschermt u uw patiënten, maar ook uzelf. Binnen OrangeService Dental bieden wij verschillende soorten medische handschoenen aan, waaronder latex, nitrile of vinyl handschoenen. Onze handschoenen zijn van hoogwaardige kwaliteit en van betrouwbare merken zoals Comforties, Unigloves en Intco. In deze blog vertellen wij u graag meer over de verschillende soorten materialen en maten, maar ook waar u verder op moet letten bij het aanschaffen van medische handschoenen.


Latex, nitril en vinyl handschoenen

Latex handschoenen worden vaak gebruikt, omdat de handschoenen elastisch zijn en van een hoogwaardige kwaliteit. Dit zorgt voor een nagenoeg perfecte pasvorm. Latex is zeer flexibel, waardoor het draagcomfort erg hoog is. Latex handschoenen zijn gemaakt van rubber, een natuurlijk product die goed beschermt tegen virussen en bacteriën. Binnen OrangeService Dental bieden wij verschillende soorten latex handschoenen aan in verschillende kleuren en maten. 

Het komt wel eens voor dat mensen die last hebben van allergieën geen latex handschoenen kunnen dragen. Latex handschoenen bevatten eiwitten uit de rubberboom, waar sommige mensen allergisch voor zijn. Nitril of soft nitril handschoenen zijn dan een goed alternatief. Deze handschoenen bevatten geen latex. Qua comfort, flexibiliteit en pasvorm zijn de handschoenen vergelijkbaar met latex handschoenen. Ook zijn de handschoenen zeer stevig en scheuren ze niet snel. Soft nitril handschoenen daarentegen zijn wat dunner en flexibeler. Soft nitril handschoenen zijn erg geschikt voor het uitvoeren van werkzaamheden die precisie vereisen. Het dunne materiaal zorgt ervoor dat alles zeer goed voelbaar is.

Vinyl handschoenen zijn gemaakt van plyvinylchloride (PVC). Het zijn soepele handschoenen en kennen een comfortabele pasvorm. Ten opzichte van latex en nitril handschoenen zijn vinyl handschoenen wat zachter.

De juiste maat handschoenen

Het dragen van de juiste maat handschoen is zeer belangrijk. Strakke handschoenen kunnen de behendigheid beperken en ongemak en vermoeidheid van de handen veroorzaken. Ook handschoenen die te los zitten vormen een veiligheidsrisico voor gebruikers en kunnen leiden tot onnodige vermoeidheid van de hand.

Om de juiste maat handschoenen te bepalen dient u de breedte van uw handpalm op te meten, van links naar rechts. Hieronder kunt u vervolgens zien welke maat voor u geschikt is. Wanneer u tussen twee maten zin zit, wordt er geadviseerd voor de kleinste maat te kiezen. Zo bent u verzekerd van handschoenen die goed aansluiten en niet te los zitten.

maathandschoen


Waar moet u verder op letten wanneer u medische handschoenen aan gaat schaffen

Naast het juiste materiaal en de juiste maat zijn er nog een aantal andere zaken waar u op moet letten wanneer u van plan bent nieuwe medische handschoenen aan te schaffen:
  • Medische handschoenen moeten voorzien zijn van een CE-keurmerk
  • Medische handschoenen moeten voldoen aan de van toepassingen zijnde NEN-normeringen. Deze kunt u altijd terug vinden op de verpakking, maar ook in de product omschrijvingen in onze webshop.

Bestel uw medische handschoenen online!

Via onze website kunt u snel en gemakkelijk uw medische handschoenen bestellen. Bekijk hier het assortiment. Heeft u vragen, wilt u meer informatie of twijfelt u welke medische handschoenen het beste bij u passen? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen u graag.

Neem ook eens een kijkje bij onze andere disposables: Disposables (orangeservicedental.nl).

Bestel direct online!