Uw Komet boren op de juiste manier steriliseren in slechts 5 simpele stappen!

Het is geen geheim dat er een veelvoud aan opties is als het gaat om boortjes en de daarbij horende verschillende sterilisatietechnieken. Dit roept de vraag op hoe boortjes goed gesteriliseerd kunnen worden als er zoveel verschillende soorten instrumenten zijn.

 

sterilizedburs

Net zoals verschillende boren voor verschillende behandelingen worden gebruikt, kunnen tandheelkundige boren op unieke wijze worden gereinigd en gesteriliseerd. Wij leggen het uit aan de hand van 5 simpele stappen. 

Stap 1: Voordat het sterilisatieproces wordt gestart, moeten de gebruikte of gloednieuwe roterende instrumenten worden gereinigd. Draag prikbestendige handschoenen en begin met het proces door de instrumenten gedurende vijf minuten in een ultrasone reiniger of desinfecterende wasmachine te weken om het vuil los te maken.

Als je diamanten of diamantschijven schoonmaakt, reinig ze dan op werksnelheid met een Diamond Cleaning Stone. Vanwege hun materiaaleigenschappen moeten borstels en polijstmachines anders worden gereinigd dan boormachines. Gebruik desinfectie- en reinigingsmiddelen die speciaal voor deze instrumenten geschikt zijn en meng de oplossing volgens de aangegeven concentratie.

Stap 2: Wanneer de boren klaar zijn met weken, borstelt u eventueel achtergebleven vuil weg met een metalen reinigingsborstel of - vooral bij het reinigen van keramische instrumenten - met een zachtere nylon reinigingsborstel en spoelt u de instrumenten onder water. Blaas de boren vervolgens droog met lucht om ervoor te zorgen dat ze helemaal droog zijn.

Stap 3: Zorg er vervolgens voor dat u een gesteriliseerd boorblok, zoals onze 9949L3, direct bij de hand hebt om de schone boren in te plaatsen. Om er zeker van te zijn dat uw boorblok is gesteriliseerd, spoelt u het boorblok onder water, blaast u het droog, sluit u het boorblok af in een sterilisatiezakje en steriliseert u het in de autoclaaf.

Stap 4: Doe de boren in een autoclaaf om uw instrumenten te steriliseren. We raden aan om uw autoclaaf 30 minuten op 121 graden Celsius te laten draaien, of vier minuten op 134 graden Celsius. Dit kan variëren, afhankelijk van uw merk en instrumenten.

Stap 5: Nadat uw instrumenten in de autoclaaf zijn gesteriliseerd, verwijdert u ze en controleert u ze op defecten om er zeker van te zijn dat er geen corrosie is. Stalen instrumenten kunnen corroderen wanneer ze in de autoclaaf worden gesteriliseerd.

Als de instrumenten niet beschadigd zijn, zijn ze klaar voor gebruik tijdens een behandeling. Het kan vermoeiend zijn om de verschillende tactieken te onthouden om ervoor te zorgen dat u uw boren goed steriliseert. Als u onze algemene gebruiksaanwijzing volgt, die bij elke bestelling wordt meegeleverd, krijgt u gegarandeerd de beste kwaliteit van leven uit uw tandheelkundige instrumenten! 

Klik hier om direct naar ons assortiment boren te gaan!