OrangeService Dental steunt de Plastic Soup Foundation


Verantwoordelijkheid nemen en veiligheid waarborgen binnen de gezondheidszorg, dat vinden wij binnen OrangeService Dental erg belangrijk. Het massaal weggooien van gebruikte mondmaskers heeft een negatief effect op onze leefomgeving. OrangeService Dental neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door enerzijds specialisten te voorzien van veilige medische mondmaskers, maar ook door de Plastic Soup Foundation actief te ondersteunen.

Verantwoordelijkheid nemen en veiligheid waarborgen binnen de gezondheidszorg van groot belang
Mondmaskers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Waar het dragen van mondmaskers een gewoonte en verplichting is binnen de gezondheidszorg, wordt er van ons gevraagd ook mondmaskers in supermarkten en het OV te dragen. Hierdoor stijgt het gebruik van mondmaskers. Mensen gebruiken massaal niet-medische mondmaskers, die vaak na slechts enkele keren dragen worden weggegooid. Hierdoor verergert de plasticsoep en worden onze ecosystemen bedreigd. Binnen OrangeService Dental wordt dit probleem erkend. Echter neemt dit niet weg dat de veiligheid binnen het werkveld ook van cruciaal belang is. Wij nemen dan ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door enerzijds specialisten te voorzien van veilige medische mondmaskers, maar ook door de Plastic Soup foundation actief te ondersteunen. Bij elke bestelling mondmaskers doneren wij daarom 7,5% van de verkoopwaarde van de mondmaskers aan de foundation. ‘’Verantwoordelijkheid nemen, veiligheid waarborgen en te allen tijde klaar staan voor de gezondheidszorg. Dat is waar het binnen onze organisatie om draait.’’ Rogier van Erk – Director Strategy & Business Development OrangeService Dental.

Belang van mondmaskers voor een veilige werkomgeving
Mondmaskers zijn onmisbaar en van belang om verspreiding van virussen, in zowel het dagelijks leven als tijdens het behandelen van patiënten, tegen te gaan. Binnen OrangeService Dental verkopen wij zowel de FFP2-mondneusmaskers als de type IIR chirurgische mondmaskers.
Deze maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen die via de lucht verspreid kunnen worden, waaronder virussen. De FFP-klasse geeft aan hoe goed het masker filtert bij het inademen van schadelijke stoffen. De FFP2 maskers houden minimaal 94% van de schadelijke deeltjes tegen. Ook hebben de maskers een CE-markering, wat inhoudt dat het product voldoet aan de wetgeving van de Europese Unie. Chirurgische mondmaskers zoals het type IIR masker zijn medische hulpmiddelen die zorgverleners dragen tijdens het verzorgen en behandelen van patiënten. Deze chirurgische maskers sluiten minder strak aan op het gezicht van de gebruiker dan FFP-mondmasker. Ook deze maskers bevatten een CE-markering.

Onderzoek toont aan: COVID-19 verergert de plasticsoep
Uit een onderzoek van het Indiaas-Amerikaanse adviesbureau Grand View Research blijkt dat de wereldwijde verkoop van wegwerp mondmaskers een extreme stijging vertoont van 800 miljoen dollar in 2019 tot 166 miljard dollar dit jaar. Veel van deze mondmaskers worden weggegooid en eindigen uiteindelijk op open stortplaatsen en in zee. Op deze manier belanden er microplastics in het water, wat een negatief effect heeft op ons klimaat. Ook kunnen deze microplastics in ons lichaam terecht komen, wat een negatief effect kan hebben op onze gezondheid. Een lastig probleem wat we graag willen voorkomen. Binnen OrangeService Dental is dan ook nagedacht over een duurzame oplossing, zonder de veiligheid van onze mensen uit het oog te verliezen.

OrangeService Dental neemt haar verantwoordelijkheid en steunt de Plastic Soup Foundation
OrangeService Dental staat achter haar duurzame en innovatieve bedrijfsvoering. Wij vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen door de verkoop van veilige mondmaskers, maar ook door het ondersteunen van de Plastic Soup Foundation. Bij elke bestelling mondmaskers doneren wij daarom 7,5% van de verkoopwaarde van mondmaskers aan de foundation. Op deze manier proberen wij toch ons steentje bij te dragen, maar verliezen wij ook de veiligheid van tandartsen en zorgmedewerkers niet uit het oog.

Ga voor meer informatie naar https://www.plasticsoupfoundation.org/ en kijk hoe u zelf ook uw steentje bij kunt dragen. Ook kunt u direct uw mondmaskers betellen of zelf doneren via onderstaande buttons! Heeft u een vraag naar aanleiding van dit bericht? U kunt ons per mail bereiken via info@orangeservicedental.nl of telefonisch op 023 – 549 30 40. Ook kunt u een reactie achterlaten onderaan dit bericht. 

 

                                                                                                        Bestelling plaatsen    Ik wil doneren!