Het verschil tussen de geadviseerde medische mondmaskers FFP2 en Type IIR

Op 1o januari adviseerde het OMT (Outbreak Management Team) dat een medisch mondmasker dragen vaker moet gebeuren. In publieke binnenruimtes, zowel tijdens het bewegen als zitten, wordt een medisch mondmasker geadviseerd. Het gaat hierbij om de Type IIR en de FFP2 mondmaskers. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze verschillende mondmaskers? 

FFP2 mondmasker

De FFP2 mondmaskers van IMD sluiten strak aan op het gezicht en zijn meestal wit van kleur. Doordat het masker goed aansluit, kunnen er geen deeltjes uit de lucht via de zijkant van het mondkapje binnendringen. Het mondmasker biedt tweerichtingsbescherming en bestaat uit 4 lagen. Zo beschermt u uzelf en uw omgeving. Het mondmasker beschermt u tegen schadelijke stoffen die via de lucht verspreid kunnen worden, zoals het coronavirus. De maskers beschikken over een ultrafijne vezel filter efficiëntie van ≥ 95%. Ook is de ademhalingsweerstand zeer laag. De maskers hebben een CE-markering en voldoen aan Europese richtlijnen. 

 

 

Type IIR mondmasker

Chirurgische mondmaskers zoals het type IIR masker zijn medische hulpmiddelen die zorgverleners dragen tijdens het verzorgen en behandelen van patiënten. Deze chirurgische maskers sluiten minder strak aan op het gezicht en bestaan uit 3 lagen. De mondkapjes bieden een optimaal draagcomfort en houden druppels tegen bij zowel niezen als hoesten. De maskers zijn spatbestendig. Ook deze mondmaskers hebben een lage ademhalingsweerstand. De maskers hebben een bacteriële filter efficiëntie van ≥ 98%. Ook deze maskers bevatten een CE-markering en voldoen aan de Europese regelgeving. 

 

mondkapjes-3-laags-met-oorlussen-50-stuks-type-iir

 

Mondmaskers zijn al met al onmisbaar en van belang om verspreiding van virussen, in zowel het dagelijks leven als tijdens het behandelen van patiënten, tegen te gaan. Binnen OrangeService Dental verkopen wij zowel de FFP2-mondneusmaskers als de type IIR chirurgische mondmaskers. Deze maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen die via de lucht verspreid kunnen worden, waaronder virussen. De FFP-klasse geeft aan hoe goed het masker filtert bij het inademen van schadelijke stoffen. De FFP2 maskers houden minimaal 94% van de schadelijke deeltjes tegen. Ook hebben de maskers een CE-markering, wat inhoudt dat het product voldoet aan de wetgeving van de Europese Unie. Chirurgische mondmaskers zoals het type IIR masker zijn medische hulpmiddelen die zorgverleners dragen tijdens het verzorgen en behandelen van patiënten. Deze chirurgische maskers sluiten minder strak aan op het gezicht van de gebruiker dan FFP-mondmasker. Ook deze maskers bevatten een CE-markering.

U kunt uw mondmaskers direct online bestellen via onderstaande button!

                                                                                                    Direct online bestellen!     

 

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht: https://www.ad.nl/binnenland/mondkap-van-stof-lijkt-passe-omt-adviseert-medische-mondmaskers-binnen-en-buiten~a4d89ad0/