Het Score Balance mechanisme: dé manier om ergonomisch te werken en zitten!

Ergonomisch zitten is ontzettend belangrijk, ook wanneer u aan het werk bent. Door op de juiste manier te zitten, voorkomt u rugklachten doordat u uw rug- en nekwervels ontspant. Het Balance mechanisme van Score maakt deze correcte werkhouding mogelijk, doordat de zitting continu heel subtiel met u meebeweegt. Zo traint u uw rug- en buikspieren, maar zit u ook in de juiste actieve werkhouding. Benieuwd hoe dit mechanisme precies werkt? Lees er alles over in deze blog. 

image

Hoe werkt het Score Balance mechanisme precies?

Tijdens het werken en zitten beweegt het zadel mee wanneer u van houding verandert. Dit noemen we ook wel het Balance mechanisme. Op deze manier worden drukpunten ontlast en blijft de stand van uw bekken en rugwervel in balans. U kunt zelf instellen in hoeverre u wil dat het zadel met u meebeweegt. Door aan de ring onderaan de zadelkruk te draaien, stelt u het Balance mechanisme zelf in.

De perfecte zithouding 

Dankzij het Balance mechanisme, verwerkt in een aantal van de zadelkrukken van Score, neemt u vanzelf de perfecte werkhouding aan. Tijdens een werkdag zit u uiteraard niet stil. Door te blijven bewegen voorkomt u klachten aan uw rug, nek en schouders. Tijdens het zitten op een zadelkruk ontstaat er een open heuphoek die ervoor zorgt dat u rechtop gaat zitten. Door rechtop te zitten, neemt uw rug een ontspannen houding aan. Dit bevordert uw ademhaling, doorbloeding en spijsvertering. Daarnaast zorgt zitten op een zadelkruk ervoor dat uw rug- en nekwervels in een gezonde positie komen te staan, waardoor u ergonomisch correct zit. 

Ergonomisch zitten met de zadelkruk van Score

Een zadelkruk van Score draagt bij aan een gezonde en actieve zithouding door de hoge zit. Door hoog te zitten behoudt u de gezonde houding van het staan, terwijl u tegelijkertijd het comfort van zitten ervaart. Door zo hoog mogelijk op de zadelkruk te gaan zitten en hem zo in te stellen dat uw voeten de grond raken, neemt u de juiste houding aan. Op deze manier kantelen uw bekken, waardoor uw wervelkolom een natuurlijk S-vorm aanneemt. 

 

Ergonomisch werken met meer comfort

Wanneer u op zoek bent naar nog meer comfort en zitgemak, kunt u kiezen voor een uitbreiding van de Score zadelkrukken. Zo kunt u kiezen voor een zadelkruk met een lendensteun en armleuningen. 

Interesse in een gratis proefplaatsing?

Het aanschaffen van een nieuwe zadelkruk is een belangrijke investering. Wij begrijpen dat het prettig is om de zadelkruk eerst zelf uit te proberen. Bij OrangeService Dental mag u daarom gratis een Score stoel uitproberen. Heeft u een stoel, stahulp, zadelkruk of taboeret van Score gezien en bent u benieuwd of deze bij u past? Probeer deze dan twee weken vrijblijvend uit!

Vraag een gratis proefplaatsing aan!