Alles wat je moet weten over het schoonmaken van een (kantoor)ruimte

Kantoren zijn vaak viezer dan je denkt. Ja, waarschijnlijk ook uw kantoor. Zelfs als je geen vuil ziet, wil dat nog niet zeggen dat het er niet is. Standaard reinigingsmethoden slagen er vaak niet in om alle ziektekiemen te verwijderen, wat resulteert in gezondheidsrisico's voor de mensen die op het kantoor aanwezig zijn. In deze blog leggen we daarom de impact van schoonmaken op de productiviteit van medewerkers uit en geven we je 6 cruciale tips over hoe je een kantoorruimte goed schoonmaakt.

De vuile waarheid over onze kantoren
Na de uitbraak van COVID-19 zijn we ons allemaal meer bewust geworden van de algehele hygiëne. Kantoren worden vaker schoongemaakt, met (waarschijnlijk) de nadruk op de vloeren, oppervlakken, keukens, kantines en toiletten. Maar wist je dat tegenwoordig de meeste ziektekiemen worden gevonden op plekken die gemakkelijk over het hoofd worden gezien? Bijvoorbeeld de deurklink van de magnetron of koelkast, toetsenborden, computermuizen, bureautelefoons en koffiepotten. En zelfs de lucht kan vuil zijn.

De impact van een vies kantoor op onze gezondheid
Een gezonde werkplek is schoon en stressvrij. Een opgeruimd bureau verbetert de productiviteit van medewerkers en helpt stress te verminderen. Bovendien is een goede kantoorhygiëne van levensbelang voor het algehele geluk, de productiviteit en vooral je gezondheid. Een gebrek aan ziektekiemen leidt natuurlijk tot minder zieke mensen en dus minder ziekteverzuim.

Tijd om schoon te maken!
Het kantoor schoonmaken op een manier die de algehele gezondheid van mensen beschermt, doe je niet ‘zomaar’ met een dweil en emmer. Basisreinigingsmethoden missen gespecialiseerde zorg, zoals desinfectie en sanitaire voorzieningen. Daarom geven wij je 6 manieren om je kantoor op de juiste manier schoon te maken. 

1. Maak van desinfectie je prioriteit 
Ziektekiemen zijn zeer kleine organismen, die bij mensen ziekten kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan virussen of bacteriën, Ze kunnen doorgeven worden via (in)direct contact met je omgeving, zoals deurknoppen, de koffiekan of zelfs knoppen van de kopieermachine. Voor het snel en grondig desinfecteren van een hele ruimte en alle oppervlakken kunt u de i-fogger gebruiken. Het is het perfecte hulpmiddel voor ruimtes met veel verkeer. Zorg er wel voor dat je hem na kantooruren gebruikt, zodat de mist tijd heeft om weg te trekken.

fogger

2. Een schoon bureau
Het kan makkelijk zijn om te denken dat, als onze bureaus helder en onbevlekt zijn, er weinig vuil en bacteriën op het oppervlak zitten. Dit is helaas niet het geval. Volgens onderzoek bevat het gemiddelde bureau meer dan 10 miljoen bacteriën, wat 400 keer meer ziektekiemen is dan op de gemiddelde toiletbril. De eerste stap naar een goede bureauhygiëne is dat professionele schoonmakers regelmatig de bureaus goed schoonmaken. Hierbij zijn de volgende stappen van belang: afstoffen, desinfecteren en schoonmaken. Voor het desinfecteren zouden de oppervlaktedoekjes van Blue Wonder een goede uitkomst zijn. 

doekjesBW

3. Schoonmaken is een goed idee
Reinig en desinfecteer uw desktop of laptop en, belangrijker nog, uw bureautelefoon. Telefoons pikken niet alleen grote hoeveelheden bacteriën op, vooral als ze worden gedeeld, ze bevinden zich ook vlak naast je mond waardoor het risico om bacteriën over te dragen erg hoog is. Wij bieden daarom een verscheidenheid aan producten die het schoonmaken op het werk gemakkelijker maken. Deze producten zijn geschikt voor alle gebruikers: of het nu gaat om onervaren schoonmakers of professionele schoonmakers. Gebruik bijvoorbeeld de i-scrub 26H om stof en oppervlaktevuil van je bureau te verwijderen voordat je gaat desinfecteren. 

iscrub

4. Let op de luchtkwaliteit binnenshuis
De kwaliteit van de lucht heeft een directe impact op iedereen die een binnenruimte gebruikt of bezoekt. Een slechte binnen kwaliteit kan leiden tot allergische reacties, astma-aanvallen en virusoverdracht. Bovendien vertelt een onaangename geur onze zintuigen onmiddellijk dat een ruimte onrein is en muffe lucht kan zelfs een negatieve invloed hebben op ons humeur of hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken. Dit kan negatieve invloed hebben op uw bedrijfsimago.

Veel kantoren maken gebruik van ventilatie, maar ventilatie alleen is niet genoeg. Naast het feit dat het je energierekening verhoogt tijdens koudere dagen, filtert het geen aerosolen uit de lucht. Met andere woorden: ziektekiemen en virussen kunnen zich nog steeds verspreiden. Maar er is een oplossing. Luchtzuivering filtert wel aerosolen uit de lucht, wat resulteert in een perfect schoon, gezond en fris binnenklimaat. De i-air PRO filtert vaste verontreinigingen, breekt alle VOC's af en neutraliseert alle levende schadelijke microben - inclusief virussen. Kortom: het levert de beste lucht die je binnenshuis kunt inademen.

i-air

5. Standaard stofzuigers zijn verleden tijd
Veel stofzuigers maken niet zo goed schoon als nodig is. Aan de oppervlakte ziet alles er misschien geweldig uit, maar daaronder ligt nog steeds een schat aan bacteriën en vuil op de loer. De i-vac maakt gebruik van een HEPA- of zelfs een ULPA-cassettefilter - het hoogste stofzuigerfiltratieniveau dat beschikbaar is - dat voorkomt dat stof, bacteriën en huisstofmijten opnieuw worden geïntroduceerd nadat ze zijn opgezogen. Als uw kantoor harde vloeren heeft, hoeft u niet verder te zoeken dan de i-mop, die oppervlakken snel en efficiënt reinigt met minimaal gebruik van chemicaliën en water.i-vac9b400x400
6. Maak het onzichtbare zichtbaar
Zien is geloven. Kies er bijvoorbeeld voor om u kantoor schoon te maken met de i-scrub 26H met geïntegreerde blacklight. De blacklight geeft je direct feedback over je reinigingsresultaten, terwijl de handige schraper je helpt bij het verwijderen van hardnekkig vuil.

i-scrub26h800x800

Heeft u interesse in een van deze producten of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op! Ook komen we graag bij u langs in de praktijk voor een gratis demonstratie van een van de producten. Plan een afspraak in met een van onze product specialisten via onderstaande button!

Afspraak maken!