7 redenen waarom je de dweil en emmer meteen moet laten vallen (en moet kiezen voor i-mop)

Als het gaat om het reinigen van vloeren, kiezen veel bedrijven nog steeds voor de traditionele dweil en emmer. Waarom? Vaak zijn ruimtes moeilijk te bereiken, wat betekent dat traditionele dweilen ze niet efficiënt kunnen bedienen vanwege hun grootte of wendbaarheid. Dit resulteert in een inefficiënt en arbeidsintensief reinigingsproces. Bovendien liggen door de hoeveelheid water die wordt gebruikt en de benodigde droogtijden (tot 15 minuten) het risico op uitglijden en vallen om de hoek. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je waarschijnlijk vooral vuil water verplaatst. Niet zo hygiënisch, toch?

Tijd voor verandering
Om er maar niet omheen te draaien: de i-mop is echt de beste keuze als het gaat om het reinigen van vloeren. Als je van gemakkelijk, hygiënisch en efficiënt houdt, tenminste. Je hoeft hem niet mee te slepen en je kunt hem met hetzelfde gemak gebruiken als verplaatsen. Met de i-mop kun je schoonmaken met de kracht van een schrobmachine en de wendbaarheid van een dweil (echt waar!)

Laat de dweil en emmer vallen. Nu. 
De dweil en emmer zijn waarschijnlijk de slechtste keuze als het gaat om het reinigen van vloeren. Ook al ben je er misschien aan gewend geraakt en denk je dat het (uiteindelijk, na lang dweilen) de vloeren schoon achterlaat: dat doet het niet. Wij geven je daarom 7 redenen waarom je de dweil en emmer meteen moet laten vallen (en moet kiezen voor i-mop)!

LIFECLEAN-IMOPLITE-A

1. Arbeidsintensief
Werken met een dweil en emmer kost tijd en moeite. Het is hard werken, met een reële mogelijkheid om de schoonmaker te zwaar te belasten. Waarom u voor i-mop zou moeten kiezen? U kunt schoonmaken met de wendbaarheid van een dweil en de kracht van een schrobzuigmachine (350 tpm dubbele tegengesteld draaiende borstels; in vergelijking heeft een standaard eenschijfsschrobmachine slechts 160-200 tpm) .

2. Geen perfecte pasvorm
Een dweil en emmer kunnen nauwelijks de perfecte pasvorm zijn voor een ruimte. Ja, misschien kun je het juiste schoonmaakmiddel en een kwaliteitsdweil kiezen, maar toch. Is het speciaal ontworpen voor de ruimte die u moet schoonmaken? Wij denken van niet. Waarom u voor i-mop moet kiezen? In de i-mop-familie is er keuze genoeg. Met de i-mop Lite en verschillende edities van de i-mop PRO is er voor elke ruimte een geschikte i-mop, ook voor verborgen en kleine ruimtes. U kunt uw i-mop zelfs personaliseren met borstels, vloertrekkers, pads, wielen, wasmiddelcapsules en meer.

3. Afhankelijk van het uithoudingsvermogen van de schoonmaker
Begrijp ons niet verkeerd. Wij vinden schoonmakers onmisbaar en schoonmakers hebben een heel belangrijk beroep. Reden te meer om ze te koesteren (en hun lichaam niet onnodig te belasten). Schoonmaken met dweil en emmer is hard werken en leidt (praktisch) nooit tot perfecte resultaten. De i-mop kent een onbeperkte looptijd. Het apparaat is modulair oplaadbaar en het batterijontwerp maakt 24/7 gebruik mogelijk. U kunt de batterijen en opladers kiezen die het beste bij u passen.

4. Waterverspilling
We moeten voorzichtig zijn met ons water, want het is een van onze belangrijkste natuurlijke hulpbronnen. Met dat in gedachten, realiseer je dat een traditionele dweil en emmer 6,5 liter tot 17,4 liter water gebruikt om 300m2 schoon te maken. Dat is veel. En erger nog, het water wordt meteen vies als je met een dweil schoonmaakt. De i-mop houdt de oplossing vast in de schrobzone, waardoor het waterverbruik met 75% tot 90% wordt verminderd. Voor het reinigen van 300m2 gebruikt de i-mop slechts 1 liter (i-mop XXL) tot 2,2 liter (imop Lite). 

5. Je helpt geen ontwikkelingslanden
Over het algemeen leiden de meeste reinigingsmethoden niet tot schoon water voor ontwikkelingslanden. Voor elke liter water die i-mop verbruikt, stelt i-team via stichting Made Blue elders een liter water beschikbaar. In januari 2021 heeft i-team in totaal 803.947.500 liter water gerealiseerd. Dit betekent toegang tot schoon drinkwater voor 11.013 mensen voor een periode van minimaal 10 jaar.

6. Niet echt productief en ook niet echt veilig
Dweilen verspreiden zich gewoon rond in plaats van vervuiling te verwijderen. De gemiddelde droogtijd varieert van 7 minuten tot 15 minuten. Dit betekent gladde vloeren, val- en uitglijgevaar en de noodzaak van bewegwijzering (let op: natte vloer). De i-mop werkt tot 10 keer sneller dan traditionele reinigingsmethoden en laat de vloer binnen 30 seconden opdrogen, waardoor het risico op uitglijden en vallen drastisch wordt verminderd. Bonus: de i-mop genereert altijd schoon water, dus je bent niet alleen vuil water aan het dweilen (zoals bij de dweil en emmer).

7. Niet de RLU voor u
Nog nooit van RLU gehoord? Geen zorgen. ATP (Adenosine Tri-Phosphate) is de naam van een energiemolecuul dat wijst op biologische verontreiniging die onzichtbaar is voor het blote oog. Detectie van ATP wordt erkend als de meest betrouwbare kwantitatieve monitoring- en inspectiemethode om de effectiviteit van reinigingsprocedures te meten. ATP wordt gemeten in RLU's (relatieve lichteenheden). Hoe lager de score, hoe schoner het oppervlak. Gemiddeld dweilen resulteert in een ATP van 200 RLU. Ter info: om te voldoen aan de leesvoorwaarde voor een schone vloer, heeft u een score van minder dan 50 RLU nodig. Gemiddeld heeft de i-mop een ATP-score van 20 RLU voor reinigen met alleen water (nog geen wasmiddel toegevoegd).

Met hogere normen en verwachtingen is de tijd gekomen om de processen en technologieën in te voeren waarmee u de productiviteit kunt verhogen en effectiever kunt schoonmaken. Zo beschermt u de mensen binnen uw bedrijf en werkt u een stuk duurzamer. Vaarwel dweil en emmer!

LEES MEER OVER DE I-MOP EN MELD U AAN VOOR EEN GRATIS PROEFPLAATSING! 

Of bestel direct online!