De 5 belangrijkste voordelen van een Isolite systeem in uw praktijk

Isoleren van het werkgebied in de mond is vaak een must ten behoeve van een droog werkgebied. Dit zorgt voor beter zicht én is veiliger voor de patiënt. Het Isolite systeem heeft dit allemaal in zich en maakt alle behandelingen bij iedere patiënt veel makkelijker om uit te voeren. Dit maakt efficiënter werken mogelijk en zorgt voor minder stress. Hiermee behaalt u uiteindelijk een voorspelbaar, kwalitatief uitstekend resultaat. Wij geven u daarom 5 redenen waarom een van onze Isolite systemen eigenlijk niet mag ontbreken in uw praktijk!

  1. Twee kwadranten worden tegelijkertijd drooggelegd.

Door de mondstukken van het Isolite systeem wordt het werkgebied in twee kwadranten tegelijkertijd drooggelegd. Zowel het bovenste als het onderste kwadrant van de mond zijn tegelijkertijd toegankelijk en het systeem maakt het gebruik van wattenrollen en spoelpauzes overbodig. Dit gebeurt allemaal hands free. Hierdoor kunt u efficiënter en sneller te werk gaan. Dit resulteert in betrouwbare nauwkeurige eindresultaten en een prettigere ervaring in de tandartsstoel.

  1. Ononderbroken handsfree afzuiging

Isolite verhoogt niet alleen uw veiligheid en uw comfort, maar het verkort ook uw proceduretijd met 20%-30%. Hoe dit mogelijk is? Door een efficiëntere werkwijze aan te bieden. Het Isolite-systeem zorgt voor voldoende licht, maar zorgt tegelijkertijd ook voor retractie en drooglegging. Daarnaast zorgt het systeem ervoor dat u tijdens de behandeling ononderbroken toegang heeft tot het werkgebied.

  1. Schaduwloze led verlichting van binnenuit

Een van de belangrijkste voordelen van Isolite is de verbeterde procedurele veiligheid. De hoeveelheid helder, regelbaar licht dat in de mond stroomt, maakt het mogelijk om procedures en onderzoeken uit te voeren zonder schaduwen in de mond. Dit resulteert in minder vermoeide ogen voor u als behandelaar, maar zorgt ook voor een veel duidelijker beeld van het werkgebied.

  1. Houdt de tong weg en beschermt de luchtwegen

Het mondstuk verbetert ook de veiligheid door de wang en tong in te trekken en te beschermen, terwijl het tandheelkundige veld droog blijft met het Isolite-evacuatiesysteem. Het mondstuk van het Isolite System is daarnaast ook bestemd voor slechts eenmalig gebruik, dus er is nooit kans op kruisbesmetting. De veiligheidsvoordelen zijn hierdoor enorm.

  1. Minimale aerosolen

Bescherming tegen ziekteverwekkers, verspreid door aerosols is een must. Zeker in tijden van een virusuitbraak, zoals de huidige uitbraak van het Corona virus. Studies hebben aangetoond dat het Isolite-Systeem het meest effectief is als het aankomt op het verminderen van aerosols en spatwater vergeleken met het gebruik van een rubberdam of manuele afzuiging! Door spatwater en aerosols te verminderen, neemt uw blootstelling aan bacteriën en ziekteverwekkers in de lucht aanzienlijk af. Het Isolite systeem beschermt u dan ook tegen deze ziekteverwekkers in de lucht. Studies hebben daarnaast aangetoond dat de evacuatie van speeksel en aerosols resulteerde in een reductie van 66% van de deeltjes in vergelijking met een speeksel zuiger.

Een ander groot voordeel van het Isolite systeem is het verhoogde comfort dat het uw patiënten biedt. Het mondstuk heeft een ingebouwd bijtblok zodat de kaak gemakkelijk en comfortabel kan rusten tijdens de behandeling. Bovendien is het mondstuk zachter dan het tandvlees en is het verkrijgbaar in alle soorten en maten, voor patiënten van alle leeftijden. Patiënten vinden het daarnaast ook prettig dat er tijdens het onderzoek minder licht in hun ogen schijnt. De interne verlichting die vanuit de mond wordt geleverd, voorkomt dat er sterke bovenlichten op de onderzoeksstoel moeten worden gericht.

Exclusief verkrijgbaar bij OrangeService Dental
Isolite is sinds 2013 exclusief verkrijgbaar in de Benelux via Matrix-Dental (nu onderdeel van OrangeService Dental). Wij bieden dan ook verschillende soorten Isolite Systemen aan. Naast het reguliere Isolite systeem bieden wij sinds kort ook de geheel vernieuwde Isolite 3 aan. Ook het Isovac systeem is bij ons verkrijgbaar. Daarnaast kunt u bij OrangeService Dental uiteraard ook terecht voor mouthpieces en overige Isolite onderdelen

Onze Isolite product vertegenwoordigers
Onze Isolite product vertegenwoordigers staan altijd voor u klaar en komen graag bij u langs in de praktijk voor een gratis demonstratie van een van de systemen! Maak hieronder alvast kennis met onze Isolite specialist Henk Verbiest en maak direct een afspraak!